BAHAN-BAHAN:
- 4 ketul kepak ayam (dicuci bersih dan dikeringkan)
- 2 ulas bawang putih (dicincang halus)
- 1 sudu kecil serbuk cili
- 1 sudu kecil sos tomato
- 1/2 sudu kecil serbuk lada hitam
- 1 sudu besar cuka makan atau jus lemon
- 1 sudu besar madu lebah asli
- 1 sudu besar minyak zaitun
- Secubit serbuk stok ayam
- Garam secukup rasa
CARA MEMBUATNYA:
- 1.Campurkan semua bahan di atas bersama kepak ayam.Gaul rata dan perapkan sekurang-kurangnya 1jam di dalam peti sejuk
- 2.Panggang kepak ayam di atas gril yang panas selama 10-15 minit,bergantung kepada saiz kepak ayam.Angkat dan hidangkan bersama sos pilihan anda
SELAMAT MENJAMU SELERA
Tiada ulasan:
Catat Ulasan