Khamis, 17 Februari 2011

resepi masakan/kerabu daging bakar campur daun kemangi



kerabu ini enak dimakan bersama-sama nasi,daging bakar dan sup..menyelerakan dimakan bersama keluarga

BAHAN-BAHAN:

  • 200 gram daging- siap di panggang dan dibakar
  • 40 gram bawang merah - dimayang
  • 20 gram daun kemangi
  • 2 tangkai cili merah - dipotong halus
  • 2 tangkai cili hijau - dipotong halus
  • 2 tangkai daun kesum - dipotong halus
  • 30 gram kubis bulat - di potong halus
  • Garam,gula serta jus limau nipis secukup rasa
CARA MEMBUATNYA:
  1. Campurkan kesemua bahan-bahan di atas kedalam mangkuk besar
  2. Selepas itu masukkan gula,garam serta jus limau nipis mengikut cita rasa
  3. Gaul sebati dan sedia untuk dihidangkan
SELAMAT MENJAMU SELERA

Tiada ulasan: